Obiady - tygodniowe menu
- Po08. 09.
- Zupa pomidorowa z makaronem
Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Ziemniaki
Ogórek kiszony
Kompot owocowy - Wt09. 09.
- Zupa krupnik z natką pietruszki
Filet z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem
Sałata ze szczypiorkiem i śmietaną
Woda z miodem i cytryną - Śr10. 09.
- Zupa ogórkowa
Pulpet w sosie pomidorowym
Ziemniaki
Brokułó z masłem
Herbata ziołowa - Cz11. 09.
- Zupa koperkowa
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Marchewka
Kompot owocowy - Pt12. 09.
- Zupa żurek z jajkiem
Ziemniaki z koperkiem
Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem
Sok owocowy - So13. 09.
- Nieczynna
- Ni14. 09.
- Nieczynna
Alergeny
Zboża i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), seler oraz produkty pochodne, miód, jaja.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
bazylia, curry, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek,papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielski, zioła prowansalskie.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilośc:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera, gorczycy.